vineri, 24 aprilie 2009

TRANSFER - vernisaj, 29 aprilie 2009, Galeria Sub_Carturesti


expozitie de pictura / 29 aprilie - 13 mai 2009 / Galeria Sub_Carturesti

Vernisaj : 29 aprilie 2009, ora 19.00

Organizator:
Muzeul Naţional „George Enescu”

Parteneri:

Complexul Muzeal “Iulian Antonescu”, Bacau
Librariile Carturesti, Bucuresti

Expozitia prezinta lucrari realizate de artisti din Romania, Anglia, Spania, Republica Moldova, Italia si Statele Unite, care au participat la Proiectul Transfer, desfasurat in cadrul Taberei Internaţionale de Pictură Experimentală - Tescani 2008, in perioada 1-21 august 2008, la Sectia “Dumitru si Alice Rosetti-Tescanu – George Enescu”, Tescani, jud. Bacau.

Expun:
Ilie Boca, Emanuel Borcescu , Iurie Cebotari, Elvira Cemortan
Silvia Costin, Helen Darlington, Simona Dobrescu
Marcin Dudek, Volkan Diyaroglu, Jan Eugen
James Green, Lisa Lazzaretti, David LindsayProiectul TRANSFER s-a raportat la discursul artistic contemporan, în aceeaşi măsură în care, la nivelul elaborării sale prin execuţia în sine a lucrărilor, şi-a propus să urmărească participarea simultană şi succesivă a mediilor specifice de lucru. Astfel, pictura, fotografia, desenul, instalaţia, arta video, s-au putut intercala schimbându-şi efectele prin extensii pluraliste. Translările de expresie şi specificitate, deopotrivă cu caracterele mixte, uneori cu o finalitate neîmplinită – pentru a putea lăsa deschisă calea ipotezelor de formulare - s-au regăsit în aceeaşi idee a dinamismului.

Proiectul s-a inscris in seria programelor de rezidenţe artistice pe care Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti le desfăşoară anual, începând cu anul 2008, la Sectia “Dumitru si Alice Rosetti-Tescanu – George Enescu” şi a căror finalitate o reprezintă încurajarea creaţiei contemporane în domeniile literatură, muzică, arte vizuale.

Mai multe detalii pot fi gasite pe : http://transferproject2008.blogspot.com/

Niciun comentariu: