miercuri, 14 octombrie 2009

Premiile pentru compozitie acordate de Muzeul Enescu in cadrul Festivalului si Concursului international "George Enescu" 2009

Muzeul Naţional „George Enescu”, membru al Reţelei ARTIST(N)EST organizează, joi, 15 octombrie 2009, ora 13.00, la sediul său din Calea Victoriei nr. 141, o conferinţă de presă pentru prezentarea câştigătorilor premiilor acordate de Muzeul Naţional „George Enescu” în cadrul Concursului Internaţional de Compoziţie „George Enescu”, ediţia septembrie 2009.

La conferinţă vor participa câştigătorii premiilor, Woo MiHyun din Coreea de Sud (cu piesa Water Music for Orchestra) şi Hermes Luaces Feito din Spania (cu piesa Ephemeral Architectures), preşedintele Juriului Concursului Internaţional de Compoziţie „George Enescu”, compozitorul Octavian Nemescu şi pianistul Andrei Tănăsescu, coach artist.

Cei doi tineri compozitori - Woo MiHyun si Hermes Luaces - vor beneficia si de o rezidenta de creatie la sediul "Dumitru si Alice -Rosetti-Tescanu - George Enescu", din loc. Tescani, jud. Bacau, in cursul lunii octombrie 2009, oferita de Muzeul National "George Enescu" in parteneriat cu ARTIST(N)EST.

Premiul pentru compozitie si interpretare a fost fondat de catre George Enescu, incă din anii imediat următori Primului Război Mondial, fiind destinat celor mai talentaţi tineri creatori români. Premiul era decernat anual în urma analizării partiturilor de către un juriu pe care îl prezida si se acordau Premiul I, II, III şi menţiuni, din banii proprii ai compozitorului.

Woo MiHyun (compozitoare, 29 ani, Coreea de Sud)

Hermes Luaces (compozitor, 34 ani, Spania)

Niciun comentariu: