vineri, 18 decembrie 2009

Comunicat de presa I Lansarea oficiala a retelei culturale ArtistNe(s)t

In data de 17 decembrie, la sediul Muzeului National George Enescu din Calea Victoriei 141 va avea loc conferinta de presa speciala prilejuita de lansarea oficiala a retelei culturale ArtistNe(s)t urmata de o intalnire inedita cu scriitorii Ana Maria Sandu, Florian Filip, Matei Florian, Vasile Ernu si Bogdan Ghiu moderata de Florin Lazarescu (scriitor si coach artistic al rezidentelor ArtistNe(s)t de literatura de la Tescani), dupa-amiaza incheindu-se cu un cocktail.

Reteaua ArtistNe(s)t a fost fondata in anul 2006 de Gabriela Tudor si Programul Cultural Elvetian in Romania in parteneriat cu 4 institutii publice de cultura.
In perioada 2006 – 2009, peste 50 de artisti (compozitori, scriitori, artisti vizuali, regizori si coregrafi) au beneficiat de rezidente la Arcus, Bacau, Sinaia, Tescani, Bucuresti si Constanta. Incepand cu luna decembrie, reteaua va fi administrata de Asociatia ArtistNes(s)t ce a fost fondata de Muzeul National G. Enescu din Bucuresti, Centrul de Cultura G.Apostu din Bacau si Fundatia Gabriela Tudor.

ArtistNe(s)t este o retea culturala ce are ca obiectiv stimularea creativitatii in artele contemporane, incurajarea implementarii activitatilor de rezidente artistice in Romania, sprijinirea mobilitatii artistice a artistilor si managerilor culturali din Romania. Asociatia „ArtistNe(s)t – Reteua Centrelor de Rezidenta pentru Artisti” este deschisa tututor operatorilor culturali privati sau institutii publice de cultura ce doresc sa deruleze in mod permanent programe de rezidenta artistica in Romania. Cei interesati sa devina membrii retelei sunt rugati sa ne contacteze la adresa artistnest@gabrielatudor.ro.

Cu ocazia conferintei de presa vor fi lansate noile programe de rezidenta pentru 2010 si bursa „ArtistNe(s)t Gabriela Tudor”.
Evenimentul este dedicat memoriei Gabrielei Tudor, fondatorul retelei, si este realizat cu sprijinul financiar oferit de Programul Cultural Elvetian, program derulat de Pro Helvetia - Swiss Arts Council, pe baza unui mandat al Agentiei de Dezvoltare si Cooperare Elvetiana /Departamentul Federal al Afacerilor Externe.
____________________________
imagini de la conferinta


Bogdan Ghiu, Vasile Ernu, Gabriela Ilaş, Matei Florian, Ana Maria Sandu, Florin Lăzărescu


Bogdan Ghiu, Vasile Ernu, Gabriela Ilaş, Matei Florian, Ana Maria Sandu



Virgil Niţulescu, Laura Manolache, Cosmin Manolescu



Virgil Niţulescu, Laura Manolache, Cosmin Manolescu

Niciun comentariu: