vineri, 25 martie 2011

Lecție deschisă despre George Enescu pentru studenţii Conservatorului din Verona


Lecție deschisă despre George Enescu pentru studenţii Conservatorului din Verona

Joi, 24, începând cu ora 15,00, la sediul Conservatorului de Muzică “Evaristo Felice Dall’Abaco” din Verona (Via Abramo Massalongo, 2) va avea loc o lecție deschisă pentru studenții care frecventează prestigioasa instituţie de învăţământ muzical.

Lecţia deschisă va fi susținută de Laura Manolache, directorul Muzeului Național „George Enescu” și deAlexandra Șolea, reprezentantul Festivalului Internațional “George Enescu”. Cu această ocazie, Ioana Croitoru, lector univ. dr. la catedra de vioară a Universităţii Naționale de Muzică din București va susține prelegerea cu tema "Ecouri paganiniene in creaţia lui George Enescu", în care vor fi abordate cele trei capricii scrise de Niccolò Paganini, pentru care George Enescu a compus acompaniamentul de pian.

Manifestarea face parte din turneul “George Enescu în Italia”, organizat de către Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Organizarea lecției deschise are ca scop prezentarea și promovarea în rândul studenților italieni care studiază la conservatoarele din cele patru oraşe unde se desfăşoară turneul (Veneţia, Verona, Torino, Roma) a vieții și operei celui mai mare muzician român, precum și a celei de-a XX-a ediţii a Festivalului şi Concursului Internațional “George Enescu”.

Coordonatorul proiectului: MIHAI STAN

Tel. +39.041.5242309

Mail mihai.stan@icr.ro

INSTITUTUL ROMÂN DE CULTURĂ ŞI CERCETARE UMANISTICĂ DE LA VENEŢIA


Niciun comentariu: