joi, 16 decembrie 2010

Passacaglii pe teme false și alte iluzii


Passacaglii pe teme false și alte iluzii

concert pentru chitară bariton, voce și pian

de / cu

Sorin Romanescu

Irinel Anghel

Conceptul vizual: Raluca Ghideanu

Sâmbătă, 18 decembrie, ora 20:30 la Muzeu, în Salonul de Muzică. Intrare liberă.


Pasacalle. A merge pe drum.

Călătoria ne fascinează mai mult decât destinația ei.

Așa se nasc passacagliile noastre. Din fascinația mersului pe drum pe trasee cu sau fară repere, cu traiectorii normale, deviate sau rătăcite, regăsite și recreate.

La început avem o avertizare: Atenție la Iluzii ! Dar cine vede indicatorul?...și pe pachetele de țigări scrie "Fumatul dăunează grav sănătății!"...

Măști, iluzii, roluri în teatrul minții noastre se perindă neîncetat. Le observăm. Le arătăm ceea ce sunt, bucurându-ne de a face muzică, îmbrățișându-le cu atenței artistică, reconfigurând în permanență, realist sau suprarealist, contextul temelor propuse.

Atmosfera Salonului de Muzică ne-a inspirat muzica acestui concert. Forme muzicale tradiționale, variaționale cu conținut mereu proaspăt, sonorități acustice - voce, pian, chitară acustică....(și nu orice chitară: o chitară bariton de lutier), propun vechiul și noul în același loc, în același timp, într-un prezent fără timp.

Ceai și dulceață cu parfum de iluzii vor întâmpina spectatorii cu o săptămână înaintea Crăciunului la un concert original, "îmbrăcat" vizual de sculptorul Raluca Ghideanu. Vă așteptăm!

Niciun comentariu: